TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE TUHELJ

Gajeva 4, Tuheljske Toplice
49215 Tuhelj
OIB: 32017731759

Tel./fax: ++385 (0)49 556 630
Mob: ++385 099 4556 630

info@tztuhelj.hr

www.tztuhelj.hr

Manifestacije

01.-12.2015.

KALENDAR DOGAĐANJA ZA 2015. godinu

Veljača:

FAŠNIK U TUHLJU

Tradicionalni fašnik na trgu u Tuhlju uz zabavni program i ples pod maskama.

Travanj:

USKRSNA KUBURA

Kao i svake godine, nakon Velike Svete mise održava se glavno Uskrsno slavlje u Tuhlju gdje se okupljaju članovi kuburaških udruga “Gromovi Zagorja” i „Munja“ i započinju s Uskrsnom pucnjavom koja se kasnije nastavlja na “bregu v Pristavi” sve do kasnih noćnih sati, a završava velikim Uskrsnim krijesom.

Svibanj:

POLUMARATON MIHANOVIĆ I DAN ZDRAVLJA,SPORTA I REKREACIJE

U organizaciji triju turističkih zajednica (Tuhelj, Klanjec i Kumrovec), Športskog društva Tuhelj i Termi Tuhelj održat će se tradicionalni 28. Polumaraton Mihanović u dužini od 21,1 km te cjelodnevni sportsko - rekreativni program u sportskom parku Termi Tuhelj i na području općine Tuhelj s raznim turnirima, zdravim piknikom, pješačkom vođenom turom, mini maratonom za djecu, dječjim sportskim igrama, zumba fitnessom, biciklijadom te mnogim drugim zanimljivim sadržajima.

28. PoluMARATON Mihanović - Registracija

Lipanj:

ZLATNA LIPA TUHLJA

Međunarodni festival pjevačkih zborova u Tuhlju pod nazivom Zlatna lipa Tuhlja okuplja sve veći broj sudionika kako domaćih tako i stranih i samim time podiže festival na jednu višu razinu ne samo zbog velikog broja sudionika već i zbog napora koji se ulaže u njegovu organizaciju i zbog svoje promocije kako u Hrvatskoj tako i šire.

MALONOGOMETNI TURNIR SD TUHELJ

U suradnji s Sportskim društvom organizirati će se malonogometni noćni turnir na igralištu OŠ Lijepa naša Tuhelj.

IVANJSKI KRIJES

Obilježavanje starinskog običaja paljenjem 20 metara visokog Ivanjskog krijesa kojim se osvjetljava najkraća noć u godini održava se kontinuirano od 1994. godine uz bogat kulturni i muzički program.

DAN DRŽAVNOSTI

Proslava Dana Državnosti započinje jutarnjim pucnjem kubure te nastupom puhačkog orkestra na središnjem Tuheljskom trgu. Nakon sv. mise polažu se vijenci poginulim braniteljima kod spomenika Lijepe naše. U poslijepodnevnim satima započinje malonogometni turnir udruga i gospodarskih subjekata.

Srpanj:

TUHELJSKA NOĆ

Tradicionalna Tuheljska noć prepoznatljiv je brend koji se gradi već više od dva desetljeća. U toj najpoznatijoj tuheljskoj noći posjetitelje očekuje bogat kulturno-zabavni program kojeg upotpunjuje nastup mažoretkinja, puhačkog orkestra, kuburaša te kvalitetna ugostiteljska ponuda, a u ponoć spektakularni tradicionalni vatromet te mnoga druga iznenađenja.

Kolovoz:

SAJMENI DAN I DAN OBRTNIŠTVA

U 2014. organiziran je Prvi Sajmeni dan u Tuhlju. Posjetitelje Sajmenog dana u Tuhlju dočekao je bogat i raznovrsni kulturno-umjetnički program: nastupi dramske družine OŠ Lijepa naša Tuhelj, kulturno-umjetničkih društava i puhačkog orkestra, natjecanja u konjskim zapregama, prezentacije starih zanata te natjecanja udruga u kuhanju gulaša!
Sajmeni dan održao se u organizaciji Općine Tuhelj i Turističke zajednice Općine Tuhelj, a sudjelovalo je više od 30 izlagača domaćih proizvoda. Sretni smo što se okupio velik broj izlagača, udruga, gostiju i slučajnih prolaznika koji su uživali u prekrasnom danu u Tuhlju i želja nam je da ovaj Sajam u Tuhlju postane tradicija.

OLDTIMER SHOW I OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA TURIZMA

Turistička zajednica planira u 2015. godini suradnju s „Udrugom Zagorje u srcu“, te će kroz potporu oglašavanja i organizaciju napraviti manifestaciju Old timer show u sklopu Velike Gospe i Dana Općine, te Obilježavanje svjetskog dana turizma u rujnu.

VELIKA GOSPA I DAN OPĆINE TUHELJ

U Tuhlju se svečano proslavlja svetkovina Uznesenja Marijina na nebo kojoj je posvećena i župna crkva. Svetoj misi prethodi procesija kroz centar Tuhlja u kojoj djevojke u bjelini nose tron sa Bogorodicom. Tjedan uoči Velike Gospe obilježit će se Dani općine Tuhelj uz razne kulturne, dječje, sportske i književne večeri.

Rujan:

DAN ANTUNA MIHANOVIĆA

Manifestacija kojom se posjetioci upoznaju sa životom Antuna Mihanovića, skladatelja hrvatske himne koji je boravio u dvorcu. Bogat kulturno-umjetnički program u dvorcu i parku Antuna Mihanovića uz razne aktivnosti i radionice, borbu vitezova, vožnju kočijom, predstavama za djecu, dvorskim plesom i ranom glazbom.

Studeni:

MARTINJE

Blagdan vinogradara Sv. Martin kojim završava vinogradarska godina uz obred krštenja mošta u vino.

Prosinac:

BOŽIĆNO NOVOGODIŠNJI KONCERT

Tradicionalni Božićno-novogodišnji koncert s bogatim kulturno-umjetničkim programom u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva Naša lipa Tuhelj.