TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE TUHELJ

Gajeva 4, Tuheljske Toplice
49215 Tuhelj
OIB: 32017731759

Tel./fax: ++385 (0)49 556 630
Mob: ++385 099 4556 630

info@tztuhelj.hr

www.tztuhelj.hr

Novosti

30.12.2015

BOŽIĆNO-NOVOGODIŠNJI KONCERT U TUHLJU

U nedjelju 27. prosinca 2015. u Tuhlju je održan Božićno-novogodišnji koncert u organizaciji KUD-a „Naša lipa“ Tuhelj, Općine Tuhelj i Turističke zajednice općine Tuhelj. Domaćini KUD „Naša lipa“ Tuhelj uz božićne pjesme izveli su i pjesme s državne smotre uz rasplesanu koreografiju, a pokazali su i da im nije strana gluma u svrhu zaštite starih popevki Tuheljskog kraja, poput pjesme „Šurici šuraju“.

Rezultate svog marljivog truda i zalaganja pokazali su gosti iz Klanjca KUD „Antun Mihanović“ sa tri sekcije: dvorskim plesovima, folklorom i novoosnovanim folklornim zborom. Nastupili su i mješoviti zbor KUD „Kumrovec“ te puhački orkestar „Lipa“ Tuhelj. Promociju svoje nove pjesme „Mirna rijeka“ imali su kuburaši „Gromovi zagorja“, a atmosferu su dodatno zagrijale „Mažoretkinje Dubrovčan“.

Svoje umijeće pokazale su solistice Lucija Jelušić i „zvjezdica“ Lea Tušak. Neizostavni Branko Greblički Ventek uveseljavao je pjesmom i šalama, a posebno se istaknuo uz svoju klapu „Brv“ iz Kumrovca s kojom je zagorsku „Miciku“ prilagodio dalmatinskom melosu. Na kraju je okupljenima svoju čestitku uputio zamjenik načelnika općine Tuhelj gospodin Mladen Hercigonja.